In The News

Local and International Press Coverage of Folkets Klimamarch København

For media inquiries, please contact

Jens Friis Lund, Talsperson, jens@ifro.ku.dk, mobil 20 62 77 06

Rebecca Rutt, Spokesperson (English), info@klimamarchkbh.com mobil 50 27 75 76


I dag er det præcis 100 dage siden at Donald Trump aflagde ed og blev USA's præsident. I tiden op til og i særdeleshed den morgen, talte vi med en masse eksperter om, hvad vi kunne forvente os af den kommende præsident. I dag skal vi høre, hvad nogle af de eksperter sagde dengang - og hvordan det så ser ud i dag. På mandag er det 40 år siden, kvinder for første gang trak i politiuniformen. Hanne Simonsen, som var på det første hold af kvindelige politikadetter, gæster studiet. Hør også om dagens klimamarch, grøntsager med knas og om hvordan, man bedst rejser med sine børn. www.dr.dk/p1morgen

  TEGN DIN KLIMAFORSIKRING

  Af Stine Emilie Fløe Dalby

  Hvordan balancerer man pessimisme og optimisme, når det gælder klimaspørgsmålet? Hvordan holder vi håbet oppe når det hele ser sort ud, og er det overhovedet individets ansvar at være klimaperfekt forbruger og tegne en klimaforsikring for fremtidens usikkerheder? Altivisten har snakket med 26-årig Bjørg Ørneborg som er studerende på kandidatuddannelsen ’klimaforandringer’ ved Københavns Universitet. For hende er det ikke altid lige nemt at overskue en hverdag med dommedags-scenarier og håbløse klimatal på hendes studium. Hun taler om en form for individuel klima-depression, der kunne lettes ved øget handling fra politikernes side.

  Folket i march for klimaet:Giv os handling. Nu. 

  AF ANNA BØLLING-LADEGAARD

  I København marcherede klimaaktivister for en ansvarlig klimapolitik på dagen for Donald Trumps 100. dag i Det Hvide Hus.

  En dreng står midt på Christiansborgs Slotsplads, malet grøn i ansigtet, med et papskilt i hånden.

  »Det er min fremtid«, står der.

  Han vifter det entusiastisk i luften og klatrer op i en lygtepæl for at få sit skilt endnu højere i vejret.

  Sammen med omtrent 1.000 andre demonstranter, der i dag er mødt op til Folkets Klimamarch i København, forsøger han at råbe politikerne op.

  "Folkets klimamarch" i København

  Folkets Klimamarch København 2017 inkluderer en ’mock-wedding’ aktion i protest over Nordsøaftalen mellem Folketinget og Mærsk

  Over hele verden går klimaaktivister på gaden: Det er tid til maksimal modstand

  AF Charlotte Aagaard

  Arrangørerne bag lørdagens globale klimamarcher frygter, at Donald Trumps klimapolitik vil få hele Paris-aftalen til at smuldre

  »Når folket demonstrerer, er vi nødt til at lytte.«

  Sådan lød præsident Barack Obamas reaktion, da hundredetusinder af amerikanere for tre år siden gik på gaden for at demonstrere imod klimaforandringerne.

  Lørdag løber Folkets Klimamarch af stabelen for anden gang – blandt andet i København, hvor arrangørerne forventer, at flere tusinde danskere vil slutte sig til marchen, der i eftermiddag følger en rute både til fods og til vands fra Christiansborg Slotsplads.

  Dr.dk logo.png

  København går på gaden for klima-uretfærdigheder

  Af Emilie Aagaard

  I anledning af Trumps 100 første dage som præsident vil klimaforkæmpere i hele verden demonstrere på lørdag. Også i København har tusinder meldt sig klar på Facebook.

  På lørdag har Donald Trump været USA’s præsident i nøjagtigt 100 dage. I den tid har han ifølge kritikere nedprioriteret og undervurderet klima-problematikkerne.

  Derfor planlægger klimaforkæmpere på lørdag at demonstrere i over 300 byer i hele verden. I USAs hovedstad Washington DC forventer arrangørerne, at titusinder af mennesker møder op.

  CPHpostonline.png

  Thousands to march in Copenhagen against climate injustice by Christian W

  Demonstration to protest Trump’s climate policies and the hypocrisy found closer to home

  On Saturday, Donald Trump will have been in office as US president for 100 days and critics maintain that during his brief stint he has downplayed the world’s climate problems.

  In response, scores of people will hit the streets as part of the ‘People’s Climate March’ in over 300 cities across the world in a show of resistance to policies that continue to contribute to global warming. In Copenhagen, over a thousand people have signed up on Facebook to attend.

  Folkets Klimamarch 2017

  Folkets Klimamarch København indbyder til at gå for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

  Den 29. april 2017 går vi i København i solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed. Klimaforandringerne skader os alle. Krig, tørke, oversvømmelser og storme skaber allerede nu kaos og ødelæggelser kloden over – også i Danmark.

  Screen Shot 2017-05-01 at 8.48.46 AM.png

  Unge bekymrer sig mest om klimaet

  Det er de unge mellem 18 og 29 år, der bekymrer sig mest over klimaforandringerne. Det kan man læse i en ny rapport fra den grønne tænketank Concito. Derfor har vi inviteret to unge i studiet, som kan fortælle os, hvordan de selv holder styr på det personlige klimaregnskab, og hvorfor klima-spørgsmål også er vigtigt for dem, når der er noget så lokalt som kommunalvalg til efteråret. Og så har vi også været forbi Københavns Lufthavn for at tale med flyvende danskere om deres grønne samvittighed. (42:00 minutter inde i dette program finder du et interview med Bjørg Ørneborg og Oliver Mattikainen som taler om et ungdomsperspektiv på Folkets Klimamarch København 2017)

  Klimaaktivister på gaden verden over - i Washington med særligt budskab til Trump

  Af Marie Sæhl

  I Washington bliver demonstranternes utilfredshed med Trumps indsats hjulpet af rekordvarme.

  Over hele verden går demonstranter i dag på gaden for at kræve en mere ansvarlig klimapolitik af deres ledere.

  I København mødtes demonstranter i eftermiddag på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med politikernes indsats mod den globale opvarmning. Det skete under slagordet "resist" (gør modstand, red.).

  - Klimaforandringer er her, og de er alvorlige, men det er ikke for sent at gøre noget ved det, siger Jesper Lund, der er talsmand for Folkets Klimamarch.