Banner Design Workshop
Sep
6
to Sep 7

Banner Design Workshop

Materiale Centralen is going to design with you and all environmental activists some banners for the Folkets Klimamarch København 2018.


We are going to have some hand paintig intro and play a bit with lettering and colors finding together some clever mottos catchy for the eyes. Last year Materiale Centralen had such an amazing workshop that´s why we would love to support the event again!


We already collected some foldable banners but if you have other types of materials you want to share with us you are very welcome to bring and use them during the workshop. feel free to bring your artistic tools like colors and brushes as well.


Materiale Centralen team and volunteers are looking forward to meet on the 6th and on the 7th of September to get ready together and take action!

The People’s Climate March Copenhagen joins the Global Climate Movement that has called for actions across the world on September 8, 2018. On this day, people in many countries will come together in demanding a fast and fair transition to 100% renewable energy for all. 
We wish to create an inclusive and diverse event that can bring people together across generations, genders, political affiliations etc.


Until September 8, we will build energy and momentum through independently hosted pre-events that will be announced here and on our homepage www.klimamarchkbh.com. 
Please follow our community page Folkets Klimamarch København 2018 for announcements, related actions, news, volunteer opportunities, and developments.  #KlimamarchKBH2018 #ClimatemarchCPH#peoplesclimate

View Event →
Cykelparaden BIKE PRIDE - Kulturhavn Festival 2018
Aug
24
5:30 PM17:30

Cykelparaden BIKE PRIDE - Kulturhavn Festival 2018

  • Islands Brygge 29, 2300 København S, Danmark (map)
  • Google Calendar ICS

I forbindelse med åbningen af Kulturhavn Festival d. 24. august 2018, inviterer vi alle der elsker cyklen til CYKELPARADE rundt på Havneringen. Det er gratis at deltage.

Ruten og programmet offentliggøres tættere på dagen.

Som optakt til cykelparaden BIKE PRIDE holder vi en cykelfest på gruspladsen ud for Islands Brygge nr. 29.
Der er noget for alle - både store og små, eventyrlystne og hyggefolk.

Kom og prøv spændende cykler på testbanen - og find måske din næste tohjulede kærlighed. Pimp din cykel med sjov pynt inden cykelparaden. Oplev cykelpolo og prøv at køre på cykel i 3D-simulator. Besøg cykelpitstoppet, hvor din cykel kan få lidt pleje af garvede hænder. Dyst på tid om, hvor hurtigt du kan få lirket en cykel op og masser af anden sjov.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/360503391145929/

Cykelparaden og cykelfesten Bike Pride er arrangeret af Bicycle Innovation Lab i samarbejde med:
Kulturhavn
Sygklister
Cyklistforbundet København
Donkey Republic
Miljøpunkt Amager

Cykelparaden og cykelfesten Bike Pride handler om at fremvise cyklen som en sund og bæredygtig transportform som er med til at løse trafikskabte udfordringer i byen som trafikpropper og luftforurening. Vores event afholdes dette år i solidaritet med Folkets Klimamarch København 2018 som finder sted den 8. September som søger at få alle danske politikere til at tage klimaproblematikken mere alvorligt og indføre politikker som sikrer en tryg og sund fremtid for os alle.

View Event →
Earth Overshoot Day 2018
Jul
29
10:00 AM10:00

Earth Overshoot Day 2018

Link til arrangørs Facebook begivenhed

En dag for jorden med inspirerende oplæg, folkekøkken og fællessang! 

D. 29. juli 2018 markerer vi Earth Overshoot Day – den dag, hvor menneskeheden har opbrugt de ressourcer, som planeten kan nå at reproducere på et enkelt år.

Sammen skal vi blive klogere på hvilke problemer, der ligger bag, men vigtigst af alt: hvordan vi rykker datoen.

Program

Formiddagen byder på inspirationsoplæg, og om eftermiddagen er der rum for handling. Her kan du bl.a. møde nogle fra arrangørgruppen bag Folkets Klimamarch og komme med idéer til, hvordan vi kan mobilisere flest mulige til at deltage d. 8. september.

Dagen afsluttes med folkekøkken og quiz. Arrangementet er gratis og åbent for alle og kræver ingen tilmelding. 

 

View Event →
Den Grønne March - for et bedre miljø og klima.
Jun
24
12:00 PM12:00

Den Grønne March - for et bedre miljø og klima.

Link til arrangørs Facebook begivenhed

Et borgerinitiativ

Kom og deltag i en fredelig march for klimaet søndag den 24/6-2018. Vi mødes ved den lille havfrue kl: 12:00 og går i samlet flok gennem vores smukke by og slutter ved Amager Strandpark med udsigt til vindmølleparken og Øresund.

Martin Luther King gik en fredsmarch for lige rettigheder og frihed.

Nu går vi en grøn fredsmarch for et bedre miljø og klima som optakt til den større Folkets Klimamarch lørdag den 8. september. Vi ved, at vores planet er truet af klimaforandringer, øget forurening i havene, grundvandet og luften. Vi ved også, at det vil ramme vores børn og de kommende generationer. Og langt de fleste ønsker at gøre noget ved det. Men hvor skal man starte? Den grønne march er et sted at starte. Marchen er et symbol på, at vi sammen kan gøre en forskel for vores miljø og klima. Marchen er samtidig et signal om, at vi som befolkning har et ønske om en mere ambitiøs klimapolitik.

Gå sammen med os

Det eneste, du skal medbringe, er dit gode humør og tøj, der passer til vejret. Du er meget velkommen til at tage din familie og gode venner med, det er jo i virkeligheden vores børn, børnebørn og de kommende generationer, vi marcherer for.

Da den grønne march er en fredelig march, tager vi naturligvis hensyn til byens beboere. Derfor anbefaler vi, at mobile musikanlæg og andre støjkilder bliver liggende derhjemme.


Arrangørerne

Vi er to borgere (gymnasielærer og konsulent), der bekymre os om vores miljø og klima. Vi er ikke klimaeksperter og vi er ikke medlem at noget parti eller organisation, men vi reagerer på at 301 forskere prøver at råbe politikerne op om, at de ikke er ambitiøse nok.

Vi reagerer på at flere danskere vil den grønne omstilling, vi reagerer på at bier dør på grund af sprøjtegifte, vi reagerer på at der findes pesticider i vores drikkevand, Vi reagerer når medborger kaster papir ud af vinduet eller direkte på gaden eller efterlader affald i naturen. Vi reagerer på at forskere over hele verden prøver at råbe politikerne op. Vi reagerer når

Anders Morgenthaler udtaler at ” hvis vi ikke forandre vores måde at leve på, så klimaet og jorden kan bære det, så kan det være ligegyldigt, hvad vi ellers går op i”.

Vi reagerer på, at Jesper Theilgaard på landsdækkende radio siger, at der er en sammenhæng mellem den tørke vi lige har oplevet og klimaforandringerne. Vi reagerer på, at det kan være svært at skaffe mad til jordens befolkning, hvis flere lande oplever længerevarende tørker. Vi reagerer på plastik-øer i vores oceaner. Vi reagerer på at Great Barrier Reef er ved at uddø. Vi reagerer på, at hvis vi, ifølge DMI, ikke stopper CO2 udledningen, vil vi i år 2100 have en stigning i vandstanden på 1,4 meter. Vi reagerer på at det vil gå ud over vores børn, børnebørn, vores oldebørn og de kommende generationer.

Så marchen er et symbol, der skal vise, at vi som borgere bekymrer os for planetens fremtid og vores miljø og vi frem for alt ikke er ligeglade. Vi bør og må stå sammen uanset hudfarve, seksuel orientering, politiske ståsted eller organisation for at skabe et bedre miljø og klima.

Så Grib dit banner og gå med søndag den 24. juni kl: 12:00.

Venlig hilsen Andreas Rytsel Nielsen og Louis Vingaard

 

View Event →