Back to All Events

Den Grønne March - for et bedre miljø og klima.

  • Den lille havfrue Langelinie København Denmark (map)

Link til arrangørs Facebook begivenhed

Et borgerinitiativ

Kom og deltag i en fredelig march for klimaet søndag den 24/6-2018. Vi mødes ved den lille havfrue kl: 12:00 og går i samlet flok gennem vores smukke by og slutter ved Amager Strandpark med udsigt til vindmølleparken og Øresund.

Martin Luther King gik en fredsmarch for lige rettigheder og frihed.

Nu går vi en grøn fredsmarch for et bedre miljø og klima som optakt til den større Folkets Klimamarch lørdag den 8. september. Vi ved, at vores planet er truet af klimaforandringer, øget forurening i havene, grundvandet og luften. Vi ved også, at det vil ramme vores børn og de kommende generationer. Og langt de fleste ønsker at gøre noget ved det. Men hvor skal man starte? Den grønne march er et sted at starte. Marchen er et symbol på, at vi sammen kan gøre en forskel for vores miljø og klima. Marchen er samtidig et signal om, at vi som befolkning har et ønske om en mere ambitiøs klimapolitik.

Gå sammen med os

Det eneste, du skal medbringe, er dit gode humør og tøj, der passer til vejret. Du er meget velkommen til at tage din familie og gode venner med, det er jo i virkeligheden vores børn, børnebørn og de kommende generationer, vi marcherer for.

Da den grønne march er en fredelig march, tager vi naturligvis hensyn til byens beboere. Derfor anbefaler vi, at mobile musikanlæg og andre støjkilder bliver liggende derhjemme.


Arrangørerne

Vi er to borgere (gymnasielærer og konsulent), der bekymre os om vores miljø og klima. Vi er ikke klimaeksperter og vi er ikke medlem at noget parti eller organisation, men vi reagerer på at 301 forskere prøver at råbe politikerne op om, at de ikke er ambitiøse nok.

Vi reagerer på at flere danskere vil den grønne omstilling, vi reagerer på at bier dør på grund af sprøjtegifte, vi reagerer på at der findes pesticider i vores drikkevand, Vi reagerer når medborger kaster papir ud af vinduet eller direkte på gaden eller efterlader affald i naturen. Vi reagerer på at forskere over hele verden prøver at råbe politikerne op. Vi reagerer når

Anders Morgenthaler udtaler at ” hvis vi ikke forandre vores måde at leve på, så klimaet og jorden kan bære det, så kan det være ligegyldigt, hvad vi ellers går op i”.

Vi reagerer på, at Jesper Theilgaard på landsdækkende radio siger, at der er en sammenhæng mellem den tørke vi lige har oplevet og klimaforandringerne. Vi reagerer på, at det kan være svært at skaffe mad til jordens befolkning, hvis flere lande oplever længerevarende tørker. Vi reagerer på plastik-øer i vores oceaner. Vi reagerer på at Great Barrier Reef er ved at uddø. Vi reagerer på, at hvis vi, ifølge DMI, ikke stopper CO2 udledningen, vil vi i år 2100 have en stigning i vandstanden på 1,4 meter. Vi reagerer på at det vil gå ud over vores børn, børnebørn, vores oldebørn og de kommende generationer.

Så marchen er et symbol, der skal vise, at vi som borgere bekymrer os for planetens fremtid og vores miljø og vi frem for alt ikke er ligeglade. Vi bør og må stå sammen uanset hudfarve, seksuel orientering, politiske ståsted eller organisation for at skabe et bedre miljø og klima.

Så Grib dit banner og gå med søndag den 24. juni kl: 12:00.

Venlig hilsen Andreas Rytsel Nielsen og Louis Vingaard

 

Later Event: July 29
Earth Overshoot Day 2018